ARTIST: STRAPATSEN (Officieel)

Fb_cover_logo_notext

About STRAPATSEN (Officieel)

Strapatsen (Ramon) is elke dag met muziek bezig, met muziek MAKEN welteverstaan. Hij bruist naar eigen zeggen altijd van de inspiratie. Soms fluistert hij, dat een moeizame jeugd een eindeloze voedingsbodem voor zijn inspiratie vormt. Hoe het ook zij, Ramon maakt vooral nieuwe muziek.
En daarbij hanteert hij bijna ambachtelijke methoden. Natuurlijk checkt hij de laatste nieuwe plugins, maar hij weet zelf heel goed welke effecten hij wil bereiken, dus doet hij veel bewerkingen gewoon met de hand. Met weinig gereedschap veel bereiken, lijkt zijn credo.
Onlangs vertrok hij voor zijn inkomen naar Duitsland, maar de muziek bood hem die ruimte niet. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel keerde hij terug naar Nijmegen, om zijn aangegane verplichtingen in de muziek, na te komen.
Strapatsen is in 2014 gevraagd om een soundscape bij een filmvertoning in Lux te maken, voor Extrapool leverde hij sfeervolle sounds aan, waarmee een app van kunstenaar Klasien vd Zandschulp gevuld is, die de luisteraar/wandelaar op een muzikale ontdekkingstocht door Nijmegen voert. Ook trad Strapatsen laatst op als DJ. Nu wil hij zich dus verder gaan bekwamen, in het mixen en maken van live sets. Al die activiteiten in de muziek, dragen zijn exclusieve herkenbare stempel. En als je zo te werk gaat, kan het succes natuurlijk niet lang uitblijven.
Ramon is een maker, maar zeker geen volger. Hij vlecht met emoties en wisselende sferen zijn muziek in elkaar. En dat laat de luisteraar zelden onberoerd. Toch is Ramon geen vleermuis, die alleen maar in zijn studiootje te vinden is. Hij doet ook nog enthousiast vrijwilligerswerk, op festivals bijvoorbeeld.
Daarom wordt het hoog tijd dat zijn schare trouwe fans nu eens wat groter wordt, want de vraag is niet meer óf Ramon op grote schaal doorbreekt, maar nog slechts wanneer… En zijn echte oprechte bescheidenheid, rondom al deze ontwikkelingen, siert hem. Hij blijft gewoon, benaderbaar.
Ramon Strapatsen leeft in Nijmegen en is ook actief onder andere aliassen als Bucky Lastard, Kræk , Flutt:3r By, Brakke Bietjes Bakker, Bonuskaart, Tamme Herders (collectief), Kameleon String Sound System. Zoek hem op Soundcloud, of Facebook.

GEAR

Ableton, en alles waarmee je geluid mee kan maken :)

STYLE

Ambient, Soundscapes, Breaks, Drum&Bass, Triphop, Noise, Sfeer muziek, Breakcore, Electronics, Garage/2step (invloeden), techno, house.. en ga zo maar verder... ik doe gewoon wat ik wil en combineer zoals ik t wil :)

< TERUG NAAR ARTIESTENOVERZICHT

Tracks

Strapatsen - Enlightened Through Darkness (NEW/Shipwreck Contest)
Strapatsen - IDWiWD
Strapatsen - Minimal (Instrumental, wip1)
Strapaten - Ørdi.na.R.y Wørld V2
Strapatsen - Moviescape - City
Strapatsen - Er.36.v6.3y.2j.g1
Strapatsen - 0bd0
Strapatsen - 01.0010.000.1
Strapatsen - Sunday
Strapatsen - Faraway
Strapatsen - Sweet Dreams... Wake Up Again (2014)
STRAPATSEN - Blue Bird (free download)
BrakkeBietjesBakker (BBB) - Terwijl Er Eigenlijk Niks Aan De Hand Is
Strapatsen - Why(Old track)

Social Media


External_32 Soundcloud_32 Facebook_32