Het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

NEW op Booster Festival 2021

Het platform voor elektronische muziek in Oost-Nederland is aanwezig op Booster Festival met verschillende showcases en een panel over vrouwelijke producers.

Booster Festival is de plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis op kan doen van de wereld van de popmuziek. De achtste editie van Booster vindt in 2021 op 10 april online plaats en bestaat uit een conferentie overdag en een showcasefestival in de avond. Ook Nieuwe Electronische Waar is van de partij op het showcasefestival van Oost-Nederland. Tijdens de conferentie presenteren we een panel over de positie van vrouwelijke producers, NEW sluit het festival af met twee acts uit de huidige selectie en gedurende de showcases zijn er verschillende NEW acts te zien.

 

NEW x Rosetta Panel

Hoe geef je als vrouwelijke producer gas? (ook leuk voor mannen)

“Maar wie heeft het écht geproduceerd?”, is een vraag die vrouwelijke producers vaak te horen krijgen. Het beeld dat we hebben van een producer is al decennia dat van een man. Door een gebrek aan rolmodellen zien meisjes zichzelf niet terug als ze kijken naar wie werkzaam is achter de schermen van de muziekindustrie. Gelukkig is er de laatste jaren veel op gang gekomen op het gebied van emancipatie.

Panelleden:
– Phuong Boi Nguyen (Voon music, front vrouw D A R K D A Y S)
– DJ /creatief producer Vanity Roxane (the FemDem)
– Mauke Rodermond (Open Source Radio, Drift om te dansen)
host: Eva van Manen (rosetta.beats)

 

NEW after

Nieuwe Electronische Waar organiseert samen met Metropool twee live sets die het Booster festival zullen afsluiten. Dawn of a New World en Jai Cuzco krijgen de eer.

Dawn of a New World
Dawn of a New World pakt je bij de hand en voert je mee uit het nihilisme van het dagelijks leven. Door elektronische dansmuziek te verbinden met atmosferische en zelfs filmische elementen creeert Dawn of a New World een dynamische en melodische ervaring. Dawn of a New World associeert zich graag met artiesten als Odesza, RÜFÜS DU SOL, Lane 8 en il:lo. Deze inspiratiebronnen zijn de bodem voor muziek waar de luisteraar in beroering word gebracht en kan worden meegevoerd naar een andere wereld. Daar waar muziek de boventoon heeft.

Jai Cuzco
De fusie tussen zijn verleden en het nu. Van een verleden in rock en stoner naar elektronische techno en house geeft Jai Cuzco een unieke sound. Een elektronische ruggengraat waar vocalen en gitaren niet worden weggelaten. Zie Jai Cuzco al melodische house & electronica met een snufje indie. Vooral een warm geluid dat zich uit in dansbare melodische grooves. Jai Cuzco word onder vele anderen geïnspireerd door RY X, Christian Loffler, Fink en RÜFÜS DU SOL. Live kan échte liveshow verwacht worden met analoge synths en drummachines. Dit leidt to een show waar zowel kan worden gedanst als intiem en warm geluisterd kan worden.

 

Showcases

Daarnaast zijn er dit jaar verschillende artiesten geselecteerd voor het Booster festival die mee doen aan NEW of ooit mee hebben gedaan met NEW. Zie hieronder de NEW related showcases:

Evva
Evva’s muziek laat zich onder andere inspireren door artiesten als Massive Attack, Thom Yorke en Little Dragon. In 2020 werd Evva geselecteerd voor de Popronde, speelde tijdens Eurosonic en bracht de tweede EP ‘When It Gets Dark’ uit. Deze laatste EP is te omschrijven als ‘ethereal rock’ met invloeden van triphop.

Oshunmare
Oshunmare is een personage gebaseerd op de Orisha mythologie uit West-Afrika. Haar eerste EP en interdisciplinaire showcase staan voor 2021 gepland. Haar muziek omschrijft ze als “Melancholectronic Trip ’n Bass”, vanwege haar liefde voor bassen en psychedelische etnische beats die ze aanvult met melancholische teksten en melodieën. In haar performance komen beeld, dans en muziek samen tot een sprookjesachtig maar invasieve afro futuristische showcase. Ze laat zich inspireren door artiesten zoals Björk, Plaid, Portishead, Childish Gambino en Kendrick Lamar.

Presethead
“Blijf positief en blijf bij jezelf” dat is de boodschap die Presethead graag naar buiten wil brengen met zijn muziek die bestaat uit een mix van dansbare beats met een vleugje acid en onmiskenbare 90’s invloeden. Met zijn muziek wil hij zowel ‘lounge’- als danspubliek bereiken. Overdag met een gezellig groovy muziekje erbij, maar s’ avonds met de handen in de lucht. Inspiratie haalt hij uit artiesten als Overmono, Burial, Fatboy Slim, Prodigy, Orbital, Hardfloor, Chemical Brothers, Arca en Ratatat.

 

Tot slot 5 extra tips voor panels die je kunt volgen:

Tutorials van Inverted Silence
Maarten Voorwerk Productie en Q&A
Productie masterclass met Pyradox
Kypski – Syntablism
Ableton x Media Music Awards

Meer informatie over Booster Festival vind je op boosterfestival.nl.