Het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

Frisceaux & Charlotte Schwarz

Frisceaux & Charlotte Schwartz (broer en zus Suzanne en Friso de Swart) uit Arnhem maken elektronische muziek waarbij ze hun tenen dippen in house, deep-house, en techno met goede vocals, diepe baslijnen en mooie akkoordenprogressies. Een goed huwelijk tussen analoog en digitaal.

Frisceaux & Charlotte: “Er zitten veel lagen in onze muziek. Elke keer als je het nummer opnieuw beluisterd hoor je weer wat nieuws. We houden niet vast aan een genre maar laten ons inspireren door veel diverse dingen; van andere muziek tot andere culturen. We kijken verder dan de standaard grenzen. We hebben beide een andere achtergrond qua muzieksmaak en stijl,maar kunnen elkaar vinden in goede vocalen, vieze jaren 80 synthesizers en vierkwartsmaten.”

Luisteraars moeten het gevoel hebben dat ze op reis zijn geweest door verschillende genres en culturen. Ze bouwen het op in lagen. Je wordt niet direct omver geblazen maar wel verrast. Het resultaat is een euforisch saamhorigheidsgevoel. Ze raken geïnspireerd door artiesten als Jaccuzi General, Sluwe Vos, John Talabot, David August, Youngr, Kanye West, Lovestad en Younger Rebinds.

Als duo zijn ze nieuw maar ze zijn beiden al een tijdje bezig in de muziek. Charlotte heeft op diverse festivals gestaan in Arnhem en Nijmegen maar ook over de grens in bijvoorbeeld Glasgow. Frisceaux heeft met zijn bands meer dan 150 gigs gedaan waaronder enkele optredens in het voorprogramma van Kensington, Typhoon en Jett Rebel.

Soundcloud