Het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

Hijmer

Obi Michels, a.k.a. Hijmer uit Nijmegen gooit al zijn energie en emoties in zijn downtempo, ambient-achtige muziek. Hij laat diepe duistere bassen en snijdende synthesizers als een verhaaltje door je speakers schallen. Zijn minimale muziek luister je bij voorkeur thuis, niet in een club, zodat je de emotie kan voelen. Laag en nostalgisch, in de stijl van Massive Attack, ODESZA en ZHU. Ook Lorn is een grote inspiratie voor Hijmer.

Voor de vocals die je op bijna al zijn nummers hoort werkt hij samen met verschillende zangeressen.

“Ik ben geen standaard DJ. Als ze luisteren moeten mensen het gevoel krijgen dat ze iets nieuws horen.” zegt de fulltime chefkok. “Ik wil ze een beetje in verwarring achterlaten, minimale bassmuziek waar luisteraars hun eigen interpretatie aan kunnen geven.”

Kijkend naar de toekomst zegt Hijmer: “Mijn sound staat al onder een aantal youtube producties en ook sommige rappers gebruiken mijn muziek. Het zou mooi zijn als ik dat kan uitbouwen. Mijn grote wens is op de playlistjes terecht kom die mensen helpen door de dagelijkse onzin heen te komen. En wie weet, als ooit de tijd rijp is op een diep laag feestje.”

Souncloud
Spotify