Het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

Invisible Ralf

De favoriete genres van Invisible Ralf zijn Ambient en Psybient. Zijn psychedelische muziek zul je als een trip ervaren. Soms donker en grauw soms dromerig. In tegenstelling tot zijn losse composities zijn de EP’s en albums van Invisible Ralf vaak lange composities met verschillende hoofdstukken. Rustgevend voor de geoefende luisteraar, vol met atmosferische synthesizers, downtempo beats en acid basslines. Grote voorbeelden voor Ralf zijn Philip Glass, The Flashbulb en Carbon Based Lifeforms.

Ralf Gerritse heeft altijd een grote fascinatie gehad voor muziek. Hij begon met gitaarspelen toen hij 10 was en na zijn lagere school deed hij twee studies met de focus op electronische muziek: MBO Pop & Sounddesign en Muziektechnologie op de HKU. Daar haalde hij zijn bachelor als componist in 2016. Invisible Ralf heeft veel verschillende soorten muziek gecomponeerd en gereleased onder verschillende namen. Ook is hij als DJ geen onbekende in de electronische muziekscene. Al meer dan tien jaar is hij live on stage te bewonderen. Hij stond bijvoorbeeld op Psy Fi festival in Leeuwarden, één van de grootste psy-trancefestivals van Europa en Q-Base een Duits Dancefestival in Weeze.

Als componist en sounddesigner is hij actief voor verschillende theaterproducties en staat hij ook zo nu en dan op het podium.

Soundcloud
Spotify