Het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

Lucinate

Bram van der Hoeven produceert als Lucinate op de intersectie tussen jazz en elektronische muziek. Geïnspireerd door Amon Tobin en The Avalanches, maar ook Miles Davis en Weather Report maakt hij soundtrack-achtige composities.

Voor Lucinate werkt muziek therapeutisch. “Muziek spreek niet over de schaduw, maar over de essentie.” zegt Bram.

Lucinate – een variatie op het woord hallucinate – geeft je nieuwe inzichten, dingen die er al waren maar die je niet zag. Hij probeert een spirituele connectie te maken zonder zweverig te worden. Op zoek naar balans in geluid combineert hij fusion, bossa nova, hiphop en soul met elektronische muziek. Ritme is misschien wel het belangrijkste element. “Het ritme van de muziek leidt me als het ware door het leven… neemt me op sleeptouw als het even niet op eigen kracht lukt.”

Een grote wens is om meer te werken met film en animatie. Zijn eerste wapenfeit daarin is de muziek onder ‘Big Noise’, een kunstzinnige clip van negen verschillende animators.

Soundcloud

© Nieuwe Electronische Waar - Ontwerp: Studio Wonder - Website: Harco Rutgers & Wendbaar | cookie statement | privacy statement