Het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

Mingvs

Mingvs (uitgesproken als Mingus) wil niet alleen de mooimaker zijn, zijn muziek mag wrikken. Hij stopt elementen in zijn muziek om zo te voorkomen dat het klopt met het huidige stereotype. Met zijn beats gaat hij op zoek naar tegenstellingen die esthetisch mooi bij elkaar passen. Als sample-archeoloog graaft hij in obscure archieven naar pareltjes om in zijn muziek te verwerken.

Hij beschrijft zijn muziek zelf als een mix van elektronische, sferische, ambient, hiphop, trap en downtempo. In zijn werk hoor je breakbeats, synthesizer, zwaar bewerkte (vrouwelijke) vocalen, maar ook obscure sampjes uit de meest gekke hoeken. “Ik wil geen concreet verhaal vertellen, maar ik hoop dat mijn muziek de luisteraar raakt”.

Mingvs wil zijn publiek bewogen zien, zowel fysiek als mentaal en ze geprikkeld en enthousiast achterlaten, nieuwsgierig zijn naar meer. Hij wil een herkenbare sounds neerzetten maar tegelijkertijd ook fris en nieuw klinken. Het enthousiasme wat Mingvs ervaart bij het horen van nieuwe muziek wil hij overdragen aan zijn publiek.

Soundcloud