Het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

mkkĩ.µ

Als Mekele Gomez Tony Hawk pro-skater 4 op zijn Playstation speelde was dat vooral voor de muziek van Jay Dee en Madlib. Dit was zijn grote inspiratiebron om electronische muziek te gaan maken. De interesse van mkkĩ.µ, a.k.a. Murd0ck ontwikkelde zich van old-school hiphop naar de abstracte kant met invloeden uit funk en jazz.

“Ik ben heel visueel ingesteld en ik bedenk geluiden bij gebeurtenissen. Welke beat past er bijeen zonsondergang bijvoorbeeld.” mkkĩ.µ ontwerpt zijn eigen artwork en plaatst daar dan muziek onder. Dit doet hij ook met bijvoorbeeld oude filmbeelden. Die zet hij in een korte film achter elkaar met beats eronder. Zijn voorbeelden zijn Knxwledge, CULP, Ahwlee en Samiyam. mkkĩ.µ valt op door zijn trippende manier van sampelen. Korte, cryptische tracks.

Een andere inspiratiebron voor mkkĩ.µ is Sun Ra. Deze excentrieke Afro-Amerikaanse muzikant-componist stond aan de wieg van het afrofuturisme, een soepele combinatie van zwarte muziek en sciencefiction: funk en ufo’s, dub en tijdreizen, jazz en zonnewinden. Een muzikant die filosofie laat zien via beeld. Dat is exact wat mkkĩ.µ doet.