Het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

NOPP

Theatrale Nederlandse Triphop. Zo noemen Lian, Jessica en Loes hun muziek. Ze gooiden hoge ogen tijdens hun eerste optreden op het Amsterdamse Kleinkunstfestival 2017. Sindsdien is deze drie eenheid onafscheidelijk. Lian en Jessica ontmoetten elkaar tijdens een oriëntatiecursus van toneelschool Amsterdam. Vanaf het eerste moment hebben ze een zeer sterke connectie en ook hun stemmen blijken goed bij elkaar te passen. Samen met producer Migisi (Loes) was de organische verbinding compleet. Met z’n drieën produceren ze hun eigen nummers.

NOPP maakt poëtische teksten op toegankelijke beats. Elke song heeft een verhaal. Net als in het leven is het niet altijd licht maar ook donker. Dat dragen de dames ook uit. Het ene lied belicht het wit en het andere het zwart.

“Wij willen mensen prikkelen, iets laten ervaren als ze een show van ons bijwonen,” aldus NOPP. Hun muziek is een noodzaak voor ze om zichzelf te uiten. Dit jaar zal hun eerste EP gereleased worden met als volgende doel een theatertour.

Soundcloud