HET PLATFORM VOOR PRODUCERS VAN ELECTRONISCHE MUZIEK UIT OOST-NEDERLAND

Tot wanneer kan ik mijn muziek plaatsen?

Houd de socials van NEW in de gaten voor de eerstvolgende aanmeldperiode.

Wat voor soorten muziek mag ik plaatsen?

NEW moedigt iedereen aan om lekker buiten de bestaande hokjes te denken. Maak muziek vanuit je hart en laat je niet leiden door anderen. Wij stimuleren eigenzinnigheid en creativiteit. NEW doet niet aan hokjes dus kies je eigen pad. De enige harde eis is de tweede letter van NEW, de E van elektronisch wel te verstaan. Vullen jullie de rest maar in.

Wanneer kom ik uit Oost Nederland?

Iedereen uit Overijssel en Gelderland kan meedoen aan NEW. Als je niet uit deze regio komt kom je niet in aanmerking voor een plek als NEW producer. We vragen je om liever geen profiel aan te maken als je niet Oost-Nederland komt, zo nodig controleren we de herkomst van onze artiesten.

Hoe lang mogen mijn tracks zijn?

De tracks mogen maximaal 10 minuten duren. Dit doen wij om te voorkomen dat er livesets geplaatst worden. Mocht je een track hebben die net iets langer duurt, neem dan contact op via rieks@metbrut.nl, dan kunnen we kijken of we er een mouw aan kunnen passen.

Wat gebeurt er met mijn ingezonden track?

De gehele jury van NEW bestaande uit verschillende programmeurs, boekers, labels  en mede producers zullen naar je track luisteren. We vragen ieder jurylid om feedback te geven, zodat we deze aan jou terug kunnen geven. Als de jury zijn werk heeft gedaan komt daar een selectie uit van de 10 ‘beste’ tracks die geselecteerd zijn voor de jaarlijkse NEW selectie.

Wat kan ik aan NEW hebben? Wat heeft NEW te bieden?

NEW biedt een passend traject aan op de behoeftes van de producers in de selectie. Dit houdt in dat er workshops, masterclasses en coachings worden georganiseerd maar ook speelplekken voor live acts en DJ’s. Daarnaast organiseren we ieder jaar een schrijverskamp speciaal voor de producers om zich een weekend lang op hun producties te kunnen focussen.

Mocht je niet geselecteerd zijn dan krijg je via NEW toch de kans je verder te ontwikkelen en je netwerk uit te breiden. Dit doen we door events te organiseren die toegankelijk zijn voor iedereen die een track heeft ingezonden en onderdeel is van het NEW netwerk. Houd voor deze events onze socials goed in de gaten!

Mag ik mijn track insturen als ik die ook op een ander label wil releasen?

Een track insturen die ook al op de planning staat om gereleased te worden op een ander label is geen probleem voor NEW. Wel is het belangrijk om bij het desbetreffende label na te gaan of dit voor hun oké is. De compilatie wordt via Esc.rec. uitgebracht onder een cc-licentie. Lees er hier meer over: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Wat is Sonar?

Sonar is het platform voor artiesten uit Oost-Nederland die op zoek zijn naar shows, support en airplay. Organisaties zoals NEW kunnen een pitch aanbieden en producers kunnen zich gemakkelijk inschrijven en hun track uploaden voor NEW18!

Lees hier meer over Sonar.