HET PLATFORM VOOR PRODUCERS VAN ELECTRONISCHE MUZIEK UIT OOST-NEDERLAND

Waar staat NEW voor?
NEW staat voor Nieuwe Electronische Waar.

Wat is NEW?
NEW is hét platform en traject voor producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland.

Waarom NEW?
NEW heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Oost-Nederland heeft veel talentvolle producers die niet gehoord of gezien worden. NEW zet zich in om daar verandering in te brengen zodat deze producers zich zowel zakelijk, als in de studio en op het podium kunnen ontwikkelen.

Hoe bereikt NEW haar doel?

NEW zet haar netwerk in om zoveel mogelijk producers te bereiken. Door het brede netwerk aan partners heeft NEW verschillende mogelijkheden om producers vele kansen te bieden en verder te helpen. De tien door de vakjury geselecteerde composities worden gereleased en onder de aandacht gebracht van programmeurs, labels, poppodia en festivals. Daarnaast worden er workshops en masterclasses georganiseerd op basis van de behoefte van de selectie.

Omdat NEW niet alleen een traject is voor 10 producers maar ook een platform en netwerk voor iedere serieuze producer, organiseren we nu ook workshops en masterclasses toegankelijk voor iedere producer die een compositie heeft ingestuurd. Op deze manier ontwikkelen we het netwerk en bieden we producers een kans om te leren en te ontwikkelen.

Voor wie is NEW?
NEW is er voor iedereen in Oost-Nederland die elektronische muziek produceert. Of je nou dampende drum ‘n bass, stampende hardcorde, sfeervolle ambient of beukende EDM maakt.

Wie zijn NEW?
NEW is een samenwerking van productiehuis BRUT, Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland. Binnen NEW wordt veel samengewerkt met diverse partners uit Oost-Nederland.

Partners van NEW
Kijk bij partners voor een overzicht van alle partners van NEW.

Geschiedenis van NEW
NEW werd in 2005 in het leven geroepen als Nijmeegsche Electronische Waar, als initiatief van 10 elektronisch georiënteerde labels en Doornroosje. In die tijd bediende NEW voornamelijk Nijmeegse producers met workshops en een promorelease van opkomend talent met een bijbehorende releaseparty. Sinds 2010 gaat NEW door het leven als Nieuwe Electronische Waar en is het aandachtsgebied uitgebreid naar Gelderland en Overijssel. In 2016 zijn alle kernpodia in beide provincies aangesloten om gezamenlijk de afstand tussen zolderkamer en internationaal succes te verkleinen met een vernieuwde aanpak gericht op werving, selectie, persoonlijk coachen en showcasen. NEW heeft in de afgelopen 15 jaar (digitale) promo releases uitgebracht, vele workshops en 3 conferentiedagen georganiseerd. Elk jaar is NEW te vinden met haar producers op vele festivals en clubavonden door heel Oost-Nederland om ervaring op te doen.

In de afgelopen jaren hebben meer dan 500 producers zich bij NEW aangesloten om tracks, kennis, kunde en netwerk te delen.