Het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland

Waar staat NEW voor?
NEW staat voor Nieuwe Electronische Waar.

Wat is NEW?
NEW is een platform voor producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland.

Waarom NEW?
NEW heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Oost-Nederland heeft veel talentvolle producers die niet gehoord of gezien worden. NEW zet zich in om daar verandering in te brengen zodat deze producers zich zowel in de studio als op het podium kunnen ontwikkelen.

Hoe bereikt NEW haar doel?
NEW zet haar netwerk in om zoveel mogelijk producers te bereiken, te koppelen aan NEW en via datzelfde netwerk te exposeren in heel Nederland. NEW koppelt producers aan producers, voor feedback en uitwisseling en NEW koppelt producers aan professionals om zichzelf te profileren en te verbeteren. NEW selecteert en programmeert producers voor festivals, clubshows, samenwerkingen en showcases. NEW brengt één keer per jaar een online release uit met daarop een selectie van muziek van NEW producers. Geselecteerde NEW producers worden gekoppeld aan één van de partners voor ondersteuning en coaching.

Voor wie is NEW?
Voor iedereen die elektronische muziek produceert en in Oost-Nederland woont. Van studioproducers tot live DJ.

Waar vind je NEW?
Op www.nieuweelectronischewaar.nl. Op deze site staan de geselecteerde NEW producers, zie je waar en wanneer hun optredens plaatsvinden, volg je het ontwikkelproces en vindt je nieuws over NEW.

Wie zijn NEW?
NEW is een samenwerkingsproject van productiehuis Oost-Nederland, Het Burgerweeshuis en Doornroosje.

Partners van NEW
Kijk bij partners voor een overzicht van alle partners van NEW.

Geschiedenis van NEW
NEW kun je uitspreken als eN eE Wee of als NEW (zoals nieuw in het engels). Tegenwoordig staat NEW voor Nieuwe Electronische Waar.

NEW ontstond in 2005 en was een afkorting van Nijmeegsche Electronische Waar. NEW was een initiatief van 10 elektronische georiënteerde labels en Doornroosje. NEW bediende voornamelijk de Nijmeegse producers met workshops en een promo release van opkomende talenten met een bijbehorende release party. Sinds 2010 heet NEW; Nieuwe Electronische Waar en is het aandachtsgebied uitgebreid naar heel oost Nederland (Gelderland en Overijssel) door een samenwerking van Doornroosje (Nijmegen, Gelderland), het Burgerweeshuis (Deventer, Overijssel) en productiehuis Oost- Nederland/De Nieuwe Oost (Gelderland en Overijssel) en verschillende partners uit oost Nederland. In 2016 zijn alle kernpodia in oost Nederland aangesloten om gezamenlijk de afstand tussen zolderkamer en internationaal succes te verkleinen met een vernieuwde aanpak gericht op werving, selectie, persoonlijk coachen en showcasen. NEW heeft in de afgelopen jaren 10 (digitale) promo releases uitgebracht, vele workshops en 3 conferentiedagen georganiseerd. Elk jaar showcases artiesten van NEW op vele festivals en clubavonden om ervaring op te doen. In de afgelopen jaren zijn hebben meer dan 500 producers zich bij NEW aangesloten om kennis, kunde en netwerk te delen.